Catalogus ontwerp

Heeft u een catalogus ontwerp nodig? Dan bent u bij Happy Copy aan het goede adres. De eigen ontwerpstudio stelt regelmatig catalogi met een leverbaar assortiment samen voor groothandels en webshops.

Nu denkt u misschien webshops, het hele assortiment staat toch online? Echter komt het steeds vaker voor dat webshops tegelijk met de bestelde goederen een gedrukte catalogus mee wordt gestuurd, met de laatste nieuwe producten, waar je in een shop vaak overheen kijkt.

Een catalogus ontwerp is altijd een combinatie van foto’s met omschrijving, een artikelnummer en soms een prijs. Ook worden er af en toe grafische elementen zoals grafieken en tekeningen in opgenomen. Indien u Happy Copy uw catalogus wil laten ontwerpen en/of samenstellen, dan is het het makkelijkste om met één van de ontwerpers een afspraak te maken om uw ideeën en de mogelijkheden te bespreken. Om alles zo duidelijk mogelijk te krijgen is het wel noodzakelijk dat Happy Copy tijdens dat gesprek beschikt over alle digitale materialen zoals de teksten, foto’s, e.d. beschikt.

Op basis van dit gesprek en het aangeleverde (digitale) materiaal krijgt u een passende offerte van Happy Copy. Na akkoord gaat de ontwerper aan de slag volgens de afgesproken termijn en wordt er een digitale proef van het catalogus ontwerp per mail gestuurd. Indien u liever een proef op papier heeft, dan is dat aan te geven tijdens het gesprek.

Na de eerste proef geeft u de wijzigingen per mail door, hierna volgt een 2e proef. Indien het gaat om kleine correcties of het verschuiven van bepaalde elementen, dan is het mogelijk om een afspraak te maken en de ‘fine-tuning’ samen met de ontwerper te doen.

Ook is er de mogelijkheid om een catalogus ontwerp ‘modulair’ op te bouwen. Dit is vooral makkelijk als de basis altijd gelijk moet blijven, maar modules (een module is meestal een tekstblok met een foto) onderling makkelijk aanpasbaar of verschuifbaar moeten zijn. Het klinkt heel ingewikkeld, maar uiteindelijk is het makkelijker en Happy Copy heeft hier ervaring mee. Tevens is het altijd mogelijk om een voorbeeld van een modulaire ontwerp te demonstreren.

Voor het drukken van de catalogi heeft Happy Copy ook een scala aan mogelijkheden. Deze zijn afhankelijk van het aantal stuks, het aantal pagina’s en het gewenste papiersoort. Natuurlijk spelen ook altijd de toepassing en de doelgroep van de klant hierbij een rol, Happy Copy kan u adviseren in uw keuze.

Happy Copy