Magazine ontwerp

Bij Happy Copy kunt u een magazine laten ontwerpen. Magazines worden behalve als lectuur, ook vaak gebruikt als informatieverstrekker of middel om de verkoop van diensten of producten te ondersteunen. In het laatste geval is het eigenlijk een brochure. Tevens worden bij evenementen zoals bruiloften en seminaars ook vaak magazines ingezet.

Een magazine ontwerp eigenlijk een combinatie van redactionele stukken in combinatie met foto’s. Ook worden er afhankelijk van het doel vaak advertenties in geplaatst. Het opnemen van grafische elementen zoals grafieken en tekeningen is ook mogelijk. Indien u Happy Copy uw magazine ontwerp wil laten doen, dan is een overleg met één van de ontwerpers aan te raden. In dit overleg kunt u uw ideeën uitleggen en worden de mogelijkheden besproken. Om alles zo duidelijk mogelijk te krijgen is het wel noodzakelijk dat Happy Copy tijdens dat gesprek beschikt over alle digitale materialen zoals de teksten, foto’s, e.d. beschikt. Indien een artdirector of redactie bij de tot stand komen van uw magazine betrokken was, is het handig om per pagina een werktekening of werkschets te overleggen.

Op basis van dit gesprek en het aangeleverde (digitale) materiaal krijgt u een passende offerte van Happy Copy. Na akkoord gaat de ontwerper aan de slag volgens de afgesproken termijn en wordt er een digitale proef van het magazine ontwerp per mail gestuurd. Indien u liever een proef op papier heeft, dan is dat aan te geven tijdens het gesprek.

Na de eerste proef geeft u de wijzigingen per mail door, hierna volgt een 2e proef. Indien het gaat om kleine correcties of het verschuiven van bepaalde elementen, dan is het mogelijk om een afspraak te maken en de ‘fine-tuning’ samen met de ontwerper te doen.

Ook is er de mogelijkheid om een magazine ontwerp ‘modulair’ op te bouwen. Dit is vooral makkelijk als de basis altijd gelijk moet blijven, maar modules (een module is meestal een tekstblok met een foto) onderling makkelijk aanpasbaar of verschuifbaar moeten zijn. Het klinkt heel ingewikkeld, maar uiteindelijk is het makkelijker en Happy Copy heeft hier ervaring mee. Tevens is het altijd mogelijk om een voorbeeld van een modulaire ontwerp te demonstreren.

Voor het printen, drukken en afwerken van magazines heeft Happy Copy ook een scala aan mogelijkheden. Deze zijn afhankelijk van het aantal stuks, het aantal pagina’s en het gewenste papiersoort. Natuurlijk spelen ook altijd de toepassing en de doelgroep van de klant hierbij een rol, Happy Copy kan u adviseren in uw keuze.

Happy Copy