Inname lege cartridges

Wij werken mee aan het PCRP (Printer Cartridge Retour Program) van onze leverancier. Oude cartridges bij ons inleveren is altijd mogelijk, maar bij aankoop van een nieuwe krijgt u direct € 1,15 korting op de aanschafprijs. Happy Copy zet zich in voor inzamelen en evenwicht in de natuur. Wij geloven in het belang van printer cartridge retour programbescherming van de natuurlijke hulpbronnen. Het inzamelen van inkjet cartridges en tonercartridges voor recycling draagt bij aan een beter milieu en bescherming van natuurrijke gebieden.

Wat wordt er gedaan met de ingezamelde cartridges?

Deze worden in de meeste gevallen hergebruikt. Ze gaan naar onze fabriek, waar de niet bruikbare delen worden verwijderd en de cartridges worden gereinigd. Daarna worden ze machinaal gevuld en luchtdicht gesloten, wordt de eventuele chip gereset en worden ze verpakt om uiteindelijk weer verkocht te worden onder ons eigen merk: IT Image.

Inname lege cartridgesNiet herbruikbare cartridges en onderdelen worden gesorteerd voor herwinning van plastic, ijzer, koper   en aluminium. Grondstofherwinning is een noodzakelijk alternatief voor wegwerpartikelen en het gebruik van ruwe grondstoffen. Alles inclusief het ontvangen verpakkingsmateriaal wordt gescheiden verwerkt in Europa bij gecertificeerde en door de overheid gecontroleerde bedrijven.

Om een voorbeeld te geven wordt papier en karton verwerkt in Mixed FCS papier, waar de verpakkingen van IT Image weer van worden gemaakt. Plastics wordt verwerkt in o.a. fleecestof en dashboards en de metalen worden gesmolten en verwerkt in toepassingen van het desbetreffende metaalsoort.

Wij staan voor professionele verwerking van cartridges & toners met zicht op duurzame
verwerking en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Klik hier om om meer weten over onze milieu_03_happycopyaanpassingen met oog op een beter milieu.

Externe websites met meer informatie:

 

Happy Copy