Vouwen en Rillen

RillenVouwen en rillen is altijd van toepassing op papierwerk wat dubbelgeslagen wordt. We kunnen uw printwerk of drukwerk vouwen of rillen. Bij deze even een aantal verschillen in uitvoering en prijs tussen vouwen en rillen.

Vouwen
Vooral brieven worden gevouwen naar een kleiner formaat, wat makkelijker is om te versturen. Daarnaast worden ook folders en brochures gevouwen om ze handzamer te maken. In de winkel kunnen we papier met een maximaal gewicht van 160 gram 1 of 2 slagen vouwen.

 Vouwen (dubbel/wikkel/zigzag)  Instelkosten € 5,00  per vel, per slag € 0,01

rillenToepassing:

  • Brieven, folders, brochures, mailings, kranten, etc.

Rillen
Indien het papier dikker dan 160 gram, dan brengen we een rillijn aan. Dit proces heet rillen. Met een apparaat waarin een bot mes zit wordt een lijn in het papier gedrukt. Hierna is het met de hand makkelijk te vouwen, via deze strakke lijn.

 Rillen (vouwlijn maken) Instelkosten € 12,50   per vel, per lijn € 0,05

Speciaal vouwen en rillen
Daarnaast hebben we in onze drukkerij meer machines om vouwtechnieken toe te passen, afhankelijk van het soort drukwerk. Ook zijn speciale rillijnen mogelijk in combinatie met bijvoorbeeld een stans of rilmes.

Toepassing:uitnodigingskaarten_04_happycopy

  • Geboortekaartjes, uitnodigingskaarten, kerstkaarten, verjaardagskaarten, gevouwen visitekaartjes, menukaarten, wijnkaarten

Wij leveren ook:

  • Drukwerk met een rillijn op een speciale plaats, hiervoor moet een stansmes gemaakt worden.
  • Verpakkingen die op een bepaalde manier gevouwen kunnen worden.
  • Gevouwen folders
  • Gevouwen bouwtekeningen
Happy Copy