Aanleveren

Hoe kan u makkelijk en snel aanleveren bij Happy Copy:

E-mail [kleiner dan 10 MB]
De makkelijkste en snelste manier is per e-mail! Vergeet niet de opdrachtomschrijving en uw telefoonnummer te vermelden! U mailt wij printen, Vandaag klaar ? Geen probleem!

Wetransfer [groter dan 10 MB]
• Klik op link: https://happycopy.wetransfer.com
• Vakje 1 Klik op de + om bestanden toe te voegen
• Vakje 2 type ons mailadres: info@happycopy.nl
• Vakje 3 type uw e-mailadres
• Vakje 4 Type een mededeling of de opdracht die voor ons van belang is, vergeet niet uw naam en telefoonnummer.

GRATIS, makkelijk, vanaf iedere computer die aangesloten is op internet. Tot 2 GigaByte en als dat te weinig is is het mogelijk om meerdere keren de site te gebruiken.

Of als u niet over internet beschikt dan is een USB stick, portable Harddisk of CD/DVD-Rom ook mogelijk, echter per e-mail heeft onze voorkeur.

Aanleverspecificaties voor printen (Laser & grootformaat)

We kunnen vrijwel alles verwerken, maar het makkelijkste en veiligste werken we met een pdfbestand. Dankzij onze digitale snijmachine zijn snijlijnen niet nodig.

Uit ieder windows programma met printfunctie door middel van PDFcreator

  • Download PDFcreator van onze website, klik hier
  • Installeer PDFcreator, door door de wizzard te lopen en overal OK te klikken.
  • Open je word (of ander programma) controleer de inhoud van je document en kies printen.
  • Selecteer de printer ‘PDFcreator’ en klik op afdrukken, kies nu in de volgende 2 schermen ‘Opslaan’
  • wetransfer het gemaakte PDF bestand naar info@happycopy.nl
  • Zet in de mail de informatie over het aantal etc. en je naam en telefoonnummer

Adobe Acrobat PDF
We kunnen pdf-bestanden sneller en veiliger verwerken dan andere bestanden, wat scheelt in de levertijd.

Microsoft Office
Word is mogelijk. Bij voorkeur géén Word-Art gebruiken omdat dit computer-afhankelijk werkt. Ook gaan de Officepakketten anders om met kleuren. U kunt ook aanleveren in Excel en Powerpoint. Om verspringen te voorkomen en bladwijzer definities kwijt te raken adviseren we altijd een PDF te maken met PDFcreator, de PDF zal er net zo uitzien als uw printvoorbeeld en zo drukken wij hem dus ook af.

Microsoft Publisher
Publisher bestanden kunnen we niet openen. Gelieve PDFcreator te gebruiken en ons de PDF aanleveren. Let wel op ook dit Microsoft pakket werkt met RGB kleuren, terwijl we printen en drukken met CMYK kleuren. Een print kan qua kleur heel anders uitpakken dan het voorbeeld op uw scherm.

CorelDraw!
CorelDraw! is ons standaard programma! Hier kunnen we zelf ook heel veel mee, dus besluit u toch een ander formaat te willen, dan kunnen we dit makkelijk aanpassen. Lettertypes bijleveren of naar krommen omzetten [ctrl-Q] Zonder snijtekens aanleveren. Bestandsextentie cdr, cmx t/m versie 16 (X6)

Adobe Illustrator
Lettertypes omzetten naar lettercontouren [of convert to curves] zonder snijtekens. Alles op één laag. Bestandsextentie ps, eps, ai t/m laatste versie

Adobe Indesign
Aanleveren als Adobe Acrobat pdf. Hetzelfde geldt voor QuarkXpress, Pagemaker, etc. Acrobat 4 compartibel opslaan. Let er wel op dat het desbetreffende programma alle afbeeldingen kan vinden, anders wordt er in de PDF een lage resolutie voorbeeld gezet.

Photoshop
Aanleveren in Photoshopformaat is mogelijk, maar u kunt het ook opslaan als een tiff of jpeg. Altijd één laag van maken! In alle programma’s met photo of paint in de naam, kunt u het beste opslaan als tiff, bmp of jpg. Voorbeeld: Paint Shop Pro, Photopaint, Painter, Photoeditor, Paintbrush, etc

Heeft u een heel apart softwarepakket, gebruik dan altijd PDFcreator. Als u kan printen, dan kan u ook een PDF maken. Een virtuele printer wordt geïnstalleerd en als u daar naartoe print wordt een pdf gemaakt.

Aanleverspecificaties voor belettering, borduren, zeefdruk, foliedruk, relatiegeschenken en drukwerk met enkele kleuren?

Belangrijk voor bovenstaande producten is dat logo’s, teksten en afbeeldingen in het zogeheten vectorformaat zijn, oftewel als lijntekening. Ontwerpen met daarin foto’s of geïmporteerde bitmaps zijn niet geschikt omdat een snijplotter geen informatie krijgt van een bitmap, daar hij is opgebouwd uit kleine puntjes.

Adobe Illustrator (EPS, AI, PS)
Lettertypes omzetten naar lettercontouren [of convert to curves] A4 zonder snijtekens. Géén bitmaps of foto’s importeren in Illustrator. Alles op één laag. Bestandsextentie ps, eps, ai

CorelDraw! (EPS, AI, PS max. versie CS8)
Lettertypes naar krommen omzetten [ctrl-Q] A4 zonder snijtekens. Géén bitmaps of foto’s importeren in CorelDraw!. Bestandsextentie cdr, cmx t/m versie X6

Indesign
Niet mogelijk
Hetzelfde geldt voor QuarkXpress, Pagemaker, Ventura, etc.

Photoshop
Niet mogelijk
Aanleveren in Photoshop is niet mogelijk omdat dit een volledig bitmap georiënteerd programma is! Programma’s waar photo of paint in de naam staat zijn nooit geschikt. Voorbeeld: Paint Shop Pro, Photopaint, Painter, Photoeditor, Paintbrush, etc. Deze formaten zijn daarom niet bruikbaar: tiff, pcx, jpg, jpeg, gif, psd, png, bmp, raw, lbm, tga, etc.

Microsoft Word
Niet mogelijk
Excel, Publisher Powerpoint en Frontpage zijn ook niet geschikt hiervoor. Dus geen bestanden met de extensie: docx, pptx, xtl, xlsx, pub, htm, html, rtf, wks, db, lst, wkb, etc.

Beschikt u niet over bovenstaande programma’s, dan is het mogelijk dat wij tegen een meerprijs uw logo laten vectoriseren door onze ontwerpservice. Lijntekeningen worden ook gebruikt voor drukwerk, textielborduren, zeefdruk, graveren en stempels. Heeft u ooit iets dergelijks laten maken, dan bestaat er waarschijnlijk al een vector of lijntekening van uw logo vraag het na bij uw beletteraar of drukkerij

Happy Copy