Meestgestelde vragen

Aanleveren

Als ik een scan laat maken is de tekst met Word te bewerken?

We scannen altijd in als een afbeelding of anders gezegd het is een digitale foto van uw origineel. Hierdoor is een bestand niet te bewerken met een tekstverwerkingsprogramma zoals Word! Dit komt omdat het gebruik van tekstherkenning nog steeds erg veel ‘na-controle’ nodig heeft, waardoor het laten intypen door een professioneel tekstverwerkbureau vaak sneller en goedkoper is.

Als ik een scan laat maken is de tekst met Word te bewerken?

We scannen altijd in als een afbeelding of anders gezegd het is een digitale foto van uw origineel. Hierdoor is een bestand niet te bewerken met een tekstverwerkingsprogramma zoals Word! Dit komt omdat het gebruik van tekstherkenning nog steeds erg veel ‘na-controle’ nodig heeft, waardoor het laten intypen door een professioneel tekstverwerkbureau vaak sneller en goedkoper is.

Drukken jullie op CD?

We printen op cdlabels en kunnen deze dan plakken door middel van een plastic vorm op een CD.

Heb ik een vergunning nodig voor een raambelettering?

Nee, voor een raambelettering heeft u geen vergunning van de gemeente nodig.

Heb ik een vergunning nodig voor een reclamebord aan de gevel?

Ja, voor een reclamebord moet er een vergunning aangevraagd worden bij uw gemeente. Hiervoor vragen ze een bestektekening met de reclame op schaal ingetekend. We kunnen dit voor u verzorgen, de kosten om deze tekening volgens de richtlijnen van de gemeente te maken en op de juiste manier in te dienen bedragen € 145,- excl. BTW Daarnaast zal de gemeente u ook nog een factuur van ± € 100,- aan leges sturen voor de daadwerkelijke aanvraag. Een tekening zal na ongeveer 5 werkdagen klaar zijn en deze zal dan meteen binnen de portal van de gemeentelijke vergunningaanvragen worden ingediend. De gemeente doet er ± 6 weken over om de vergunning in behandeling te nemen. Indien er iets aangepast moet worden en opnieuw ingediend kan de gemeente hier ook weer 6 weken over doen. Daarnaast heeft een gemeente na deze termijn nog eens de mogelijkheid om te verlengen met 6 weken. Indien een aanvraag wordt afgekeurd door de gemeente, zullen toch hiervoor de kosten voldaan moeten worden. Bij een nieuwe aangepast aanvraag, rekenen wij niets extra. Echter de gemeente zal weer een factuur van € 100,- sturen i.v.m. gemeentelijke leges. Indien u ervoor kiest om zonder vergunning te plaatsen, zijn alle risico’s en bijkomende kosten voor u. De gemeente kan zelfs een dwangsom opleggen voor iedere dag dat de reclame zonder vergunning nog op de gevel zit. Indien u wil dat het weer gedemonteerd wordt door ons komen hier ook kosten voor bij.

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een nieuwe lichtbak aan mijn gevel?

Ja, voor een lichtbak moet er een vergunning aangevraagd worden bij uw gemeente. Hiervoor vragen ze een bestektekening met de reclame op schaal ingetekend. We kunnen dit voor u verzorgen, de kosten om deze tekening volgens de richtlijnen van de gemeente te maken en op de juiste manier in te dienen bedragen € 145,- excl. BTW Daarnaast zal de gemeente u ook nog een factuur van ± € 100,- aan leges sturen voor de daadwerkelijke aanvraag. Een tekening zal na ongeveer 5 werkdagen klaar zijn en deze zal dan meteen binnen de portal van de gemeentelijke vergunningaanvragen worden ingediend. De gemeente doet er ± 6 weken over om de vergunning in behandeling te nemen. Indien er iets aangepast moet worden en opnieuw ingediend kan de gemeente hier ook weer 6 weken over doen. Daarnaast heeft een gemeente na deze termijn nog eens de mogelijkheid om te verlengen met 6 weken. Indien een aanvraag wordt afgekeurd door de gemeente, zullen toch hiervoor de kosten voldaan moeten worden. Bij een nieuwe aangepast aanvraag, rekenen wij niets extra. Echter de gemeente zal weer een factuur van € 100,- sturen i.v.m. gemeentelijke leges. Indien u ervoor kiest om zonder vergunning te plaatsen, zijn alle risico’s en bijkomende kosten voor u. De gemeente kan zelfs een dwangsom opleggen voor iedere dag dat de reclame zonder vergunning nog op de gevel zit. Indien u wil dat het weer gedemonteerd wordt door ons komen hier ook kosten voor bij.

Maken jullie ook CD’s voor binnen?

We printen op cdlabels en kunnen deze dan plakken door middel van een plastic vorm op een CD.

Wat is een borduurkaart?

Dit is de verzamelnaam voor de handelingen die deels handmatig gedaan moeten worden om voor een borduuropdracht het logo om te kunnen zetten naar de borduurmachine. Het gaat voornamelijk om de berekening met betrekking tot het aantal te borduren steken, de dikte en de intensiteit van het borduurwerk. Tegenwoordig is de opslag in een digitaal bestand, maar in het verleden werd deze informatie op een plastic kaartje opgeslagen, vandaar dat de naam borduurkaart in onze branche is gebleven. Een borduurkaart wordt éénmalig gemaakt en is bruikbaar voor alle borduringen in dezelfde maat.

Wat is een EPS vectorbestand?

Dat is een schaalbaar bestand, wat vergroot en verkleind kan worden zonder verlies van kwaliteit. Meestal is de extentie: .EPS of .AI (soms ook .SVG), wat gebruikt wordt voor drukwerk, belettering, graveren, zeefdruk, etc. Dit is vaak het originele ontwerpbestand of een handmatig gevectoriseerd bestand. Misschien dat u het kunt opvragen bij ontwerper uw drukker of beletteringbedrijf? Het is op tablets, telefoons en de meeste computers niet te openen, maar voor ons als professionals is het een onmisbaar bestand. Indien het niet beschikbaar is kunnen we het ook Illustreren, echter zijn hier wel kosten aan verbonden omdat er studiotijd in gaat zitten. Het grote voordeel is wel dat we dan meteen over een correct bestand beschikken. Graag uw reactie of het aanleveren van het bestand mogelijk is of dat wij het moeten illustreren. In het laatste geval zal ik eerst een prijsopgave maken voor de geschatte tijd die ik daar mee bezig benDat is een schaalbaar bestand, wat vergroot en verkleind kan worden zonder verlies van kwaliteit. Meestal is de extentie: .EPS of .AI (soms ook .SVG), wat gebruikt wordt voor drukwerk, belettering, graveren, zeefdruk, etc. Dit is vaak het originele ontwerpbestand of een handmatig gevectoriseerd bestand. Misschien dat u het kunt opvragen bij ontwerper uw drukker of beletteringbedrijf? Het is op tablets, telefoons en de meeste computers niet te openen, maar voor ons als professionals is het een onmisbaar bestand. Indien het niet beschikbaar is kunnen we het ook Illustreren, echter zijn hier wel kosten aan verbonden omdat er studiotijd in gaat zitten. Het grote voordeel is wel dat we dan meteen over een correct bestand beschikken. Graag uw reactie of het aanleveren van het bestand mogelijk is of dat wij het moeten illustreren. In het laatste geval zal ik eerst een prijsopgave maken voor de geschatte tijd die ik daar mee bezig ben

Indien het om een toegangscontrole gaat zijn deze stempels niet geschikt, omdat er altijd een ‘dubbelkopie’ gedaan kan worden en de inkt afwasbaar is. Dit komt omdat deze inkt op waterbasis en langzaam drogend is. Echter stempels voor huid kunnen we wel leveren in combinatie met een stempelkussen met sneldrogende permanente inkt. Het stempelen op handen van bezoekers is altijd op eigen risico.

Waar vindt u ons?

Rijswijkseweg 308-310
2516 ER Den Haag
Tel. 070 445 00 37
info@happycopy.nl

Openingtijden

Maandag t/m vrijdag
9.00 – 17.00 uur
Zaterdag & zondag gesloten

Aanleveren & bestellen >> 24/7 via info@happycopy.nl
Ophalen is mogelijk NA de mailbevestiging dat de opdracht gereed is!

Onze service

✔ Afspraak = afspraak
✔ Geen verborgen kosten
✔ Zeer snelle levering
✔ Breed aanbod
✔ Vakkundig advies
✔ Snelle offerte
✔ Gratis bestandscontrole
✔ Persoonlijke aanpak
✔ Van 1 tot 1.000.000 stuks
✔ Kwaliteit gegarandeerd

Instagram
Betalen met paypal is mogelijk

Lees dit eerst: Altijd vooraf mailen!

Always send your file by e-mail in advance!

We kindly ask you to send your (pdf) file by email to info@happycopy.nl. Do not come to the store until you have received a confirmation e-mail that your order is ready!

Why email in advance?

First of all, we always need your file in our computer to be able to print it. So you send an email to info@happycopy.nl and we will always immediately start working with your file and email you back immediately when it is ready. Only then do you come to the store to pick it up. If anything is unclear, we will call or email you back immediately. If it is a lot of files or if it is larger than 10 Mb, use the easy Wetransfer.

Isn’t it easier to make from your home or work than at our doorstep?

You probably have an internet connection at home? Or at work? Or on your phone if you travel by public transport. Therefore, there is NO NEED to come to the store to mail. It is much easier for you and us to email it to us in advance and briefly describe what should be done with the file and your telephone number.

Safety

As a result, there are shorter and fewer people in the store. And because of this we don’t have to touch your phone or USB stick. In these uncertain times we try to avoid all unnecessary risks.

We vragen altijd meteen uw (pdf) bestand per mail te sturen naar info@happycopy.nl. Kom pas naar de winkel indien u een bevestiging heeft gekregen dat het klaar is! Op de eerste plaats hebben we altijd uw bestand nodig in onze computer om deze te kunnen printen. U mailt dus naar info@happycopy.nl en wij gaan altijd meteen met uw bestand aan de slag en mailen direct terug als het klaar is. Pas daarna komt u naar de winkel om het op te halen. Mocht er iets onduidelijk zijn dan bellen of mailen we meteen terug. Zijn het veel bestanden of is het groter dan 10 Mb, gebruik dan het makkelijke Wetransfer.