Vectoriseren

Iedere ondernemer zou eigenlijk moeten beschikken over een vector lijntekening van zijn/haar logo. Dit bestand kan onbeperkt vergroot worden zonder kwaliteitsverlies. Dit is namelijk wereldwijd de basis voor alle vormen van drukwerk, textiel bedrukking, borduren, stempels en dergelijke. Maar ook voor belettering, graveren, lasersnijden, watersnijden, computerfrezen is een EPS Vector Lijntekening een must.

Indien u niet beschikt over een EPS Vector Lijntekening, dan kunnen wij deze voor u maken (vectoriseren) vanaf een bitmap bestand, scan of papier. De enige oplossing om een perfect resultaat te verkrijgen is handmatig vectoriseren, dit wil zeggen dat wij uw logo of illustratie overnieuw tekenen in een professioneel tekenprogramma zoals CorelDraw, Freehand of Adobe Illustrator.

Vectoriseren

De prijs is afhankelijk van het logo, vectoriseren begint vanaf ± € 15,- bij een eenvoudig éénkleurig logo. Voor een bedrijf is het een goede investering, want zoals eerder beschreven is het logo na het vectoriseren voor bijna alle toepassingen bruikbaar.

De verschillen tussen Bitmap en Vector

Bitmaps (raster) zijn opgebouwd uit pixels en kunnen niet uitvergroot worden zonder kwaliteitsverlies. Bitmap afbeeldingen worden gebruikt voor foto’s en webafbeeldingen en hebbenmeestal de extensie: GIF, JPG, PNG, TIFF, BMP, JPEG, TIF, PCX, IMG of PSD. Digitale camera’s en scanners maken standaard bitmaps. De grootte en kwaliteit wordt uitgedrukt in pixels en resolutie.

LET OP:  Een bitmapprogramma als Adobe Photoshop kan ook een EPS bestand maken, echter is het dan nog steeds een bitmap en niet geschikt als Vector Lijntekening EPS. Dit geldt ook voor een bitmap die wordt geïmporteerd in Illustrator of Coreldraw en wordt opgeslagen als EPS.

Vector EPS (Encapsulated Postscript) bestanden zijn opgebouwd uit wiskundige lijnen en coördinaten en hebben het voordeel dat je kleur, vormen en grootte eenvoudig kan veranderen of aanpassen. Daarnaast gaat er geen kwaliteit verloren bij vergroten of verkleinen. Ook zijn ze in bestandsgrote veelal veel kleiner in omvang dan bitmap bestanden.

Happy Copy