Veel gestelde vragen [FAQ]

Bij veel gestelde vragen horen natuurlijk ook vaak gegeven antwoorden. Dus op deze pagina een overzicht van vragen die vaak aan ons gesteld worden en hier meteen de antwoorden op. Staat uw antwoord er niet tussen? Dan is het natuurlijk altijd mogelijk om te mailen, met direct een bestand erbij.

Aanleveren

Vraag: Ik heb een afbeelding van 20 Kb, kan u dit printen op een A4?
Antwoord: Het is altijd mogelijk een afbeelding te printen, echter is kwaliteit van de print wel afhankelijk van de grootte van de afbeelding. In dit geval zal de afbeelding wel blokkig of onscherp worden op de afdruk. Beter is het om een bestand aan te leveren van minimaal 300 kb voor A4

Vraag: Ik heb een mooi ontwerp gebruikt in een onbekend computerprogramma, kunt u dit afdrukken?
Antwoord: Als uw programma een printfunctie heeft is het makkelijk. Installeer PDF creator. Hierdoor krijgt u er een ‘printer’ bij in uw computer. Zie hieronder voor de instructie.

Vraag: Hoe werkt PDFcreator?
Antwoord:

 • Download PDFcreator van onze website, klik hier
 • Installeer PDFcreator, door door de wizzard te lopen en overal OK te klikken, vink wel PDFArchitect en browser addons uit.
 • Open nu word (of ander programma) controleer de inhoud van het document en kies afdrukken.
 • Selecteer de printer ‘PDFcreator’ en klik op afdrukken, kies nu in de volgende 2 schermen ‘Opslaan’
 • Controleer de pdf in Adobe Acrobat Reader
 • Mail of wetransfer het gemaakte PDF bestand naar info@happycopy.nl
 • Zet in de mail de informatie over het aantal etc. en uw naam en telefoonnummer

Vraag: Mijn wordbestand staat in ‘letter’ formaat in plaats van A4 kunt u dat printen?
Antwoord: Het is altijd te printen, alleen de marges zullen er iets anders uitzien dan op het scherm en afdrukvoorbeeld. Maak er een pdfbestand van en mail deze naar ons. Zet er even bij wat er mee moet gebeuren en uw naam en telefoonnummer.

Vraag: Ik heb speciale lettertypes gebruikt, kunnen jullie deze printen?
Antwoord: Maak er een pdfbestand van via PDF Creator. Controleer of de pdf de juiste lettertypes en opmaak heeft. Als u er tevreden over bent, mail de pdf naar ons. Zet er even bij wat er mee moet gebeuren en uw naam en telefoonnummer.

Vraag: Ik heb een foto op mijn telefoon, kunt u deze afdrukken?
Antwoord: Mail de foto naar ons vanaf uw telefoon, dan kunnen wij deze afdrukken.

Vraag: Mijn scriptie is 15 Mb groot geworden, hoe kan ik deze naar u sturen om 3 x af te drukken?
Antwoord: Maak er eerst een pdf van, daarna kunt u het sturen via wetransfer. Klik op het (+) teken om bestanden toe te voegen, in het volgende veld ons mailadres, dan uw mailadres en in het onderste invulvakje de omschrijving van de opdracht. Wij mailen terug indien de opdracht gereed is.

Vraag: Hoe werkt WETRANSFER?
Antwoord:

 • Ga naar de website: https://happycopy.wetransfer.com
 • Klik op het (+) teken om bestanden toe te voegen
 • In het volgende veld ons mailadres
 • In het 3e veld uw mailadres
 • In het onderste invulvakje de omschrijving van de opdracht + uw naam + telefoonnummer
 • Wij mailen terug indien de opdracht gereed is.

Vraag: We willen een bestand maken voor een cd-label hoe doen we dat precies?
Antwoord: Happy Copy heeft een vierkant (JPG) bestand (12 x 12 cm) nodig, waar in de opmaak rekening is gehouden met de rondingen van de cd (hart Ø 4 cm / buitenrand Ø 11,8 cm), maar deze niet door cirkels zichtbaar zijn. Een A4 labelvel heeft twee cdlabels op een vel zitten, de afbeelding positioneren we zelf.

SPECIAAL PAPIER

Vraag: Kunnen jullie printen op een speciaal door mij aangeleverd papier?
Antwoord: We kunnen printen op maximaal 300 grams papier. Als u langs komt met een vel, kunnen we het beoordelen en eventueel een proefprint maken.

Vraag: Ik heb zelf papier, dit is echter wat ruw en/of heeft een structuur, kan u hierop printen?
Antwoord: Het mooiste resultaat krijgt u indien dit papier glad is. Ruw papier bestaat uit bergen en dalen, onze print komt wel op de bergen, maar niet in de dalen, waardoor vlekjes (kunnen) ontstaan. Als u langs komt met een vel, kunnen we het beoordelen en eventueel een proefprint maken.

POSTERS

Vraag: Zijn jullie geprinte posters UV bestendig?
Antwoord: Achter glas kunnen ze minimaal een jaar in de zon hangen, zonder verkleuring. Dit testen we namelijk regelmatig in onze etalage. Maar het is ook mogelijk om posters te plastificeren, hierdoor verhoog je de UV bestendigheid. Posters voor bijvoorbeeld stoepborden, adviseren we altijd om te plastificeren. Door condensvorming onder het plastic, kan de poster gaan vlekken, afgeven of golven.

Vraag: Maakt u ook posters op andere formaten?
Antwoord: Iedere maat is bijna mogelijk tot maximaal 150 cm breed en 200 cm lang. Zie ook de papierpagina van deze website.

Vraag: Kunnen jullie ook de posters plastificeren? Zo ja hoe lang duurt dat?
Antwoord: Dat is mogelijk en aangezien we een groot formaat plastificeermachine in de winkel hebben staan kan dat direct na het printen van de posters. Klik hier voor de prijzen.

TEXTIELDRUK

Vraag: Drukken jullie ook op eigen textiel?
Antwoord: Dat is mogelijk indien, het om een gladde stof gaat en het tegen een warmte kan van 180 graden Celsius. Dit is herkenbaar aan een strijkijzer met twee bolletjes in het wasvoorschrift. Op eigen textiel is altijd op eigen risico, maar we zijn altijd bereid een proefdruk te maken.

Vraag: We hebben alleen een jpg bestand van ons logo, kunt u hiervan zeefdrukken?
Antwoord: Om te zeefdrukken hebben we altijd een VECTOR bestand nodig, meestal is dit een EPS of een AI gemaakt met Adobe Illustrator. Indien het een eenvoudig logo is kunnen we het JPG bestand door de computer automatisch om zetten naar een Vector. Bij een gedetailleerd logo of een logo van te lage kwaliteit moeten we dit handmatig natekenen (vectoriseren) dit is mogelijk, maar hiervoor moeten we altijd het logo eerst zien om een offerte te kunnen maken.

Vraag: Mijn logo heeft een verlooptint en 3 kleuren en ik wil het laten drukken op 2 blauwe shirts, kan dat?
Antwoord: Stuur uw logo per mail, dan kunnen we beoordelen wat de bedrukkingsmogelijkheden zijn.

Vraag: Ik wil shirts laten flexdrukken, maar ik heb geen Illustrator EPS van mijn logo? 
Antwoord: Stuur uw logo per mail. Indien het een eenvoudig logo is kunnen we het JPG bestand door de computer automatisch om zetten naar een Vector. Bij een gedetailleerd logo of een logo van te lage kwaliteit moeten we dit handmatig natekenen (vectoriseren) dit is mogelijk, maar hiervoor moeten we altijd het logo eerst zien om een offerte te kunnen maken.

Vraag: Hoe snel leveren jullie bedrukte shirts?
Antwoord: Enkele witte of zwarte shirts zijn meestal als binnen een dag leverbaar, ze worden dan bedrukt met een transferdruk. Flexdruk heeft een levertijd van standaard 2 dagen, print & cut heeft een levertijd van standaard 4 dagen (ivm droogproces), zeefdruk heeft een levertijd van standaard 14 dagen. Bij zeefdruk en flexdruk zijn ook spoedopdrachten mogelijk, we overleggen graag met u uw wensen voor een prijsopgave.

Happy Copy